Zdravím všetkých,
som tu znovu s mojou otázkou ohľadom rozširovania optickej siete do obce Beňadiková. Obec je pokrytá len 8Mbit ADSL linkou, ktorá vedie z obce Liptovský Ondrej tam je natiahnuté VDSL. Tak sa chcem opýtať či sa niečo nebude riešiť ohľadom pripojenia. Naposledy som sa pýtal v roku 2019 tak či si to niekto z kompetentných náhodou nerozmyslel . V obci pribudli 2 nové ulice, ktoré majú natiahnuté chráničky. Nedávno som sa na to pýtal v samostatnom príspevku. Žiaľ, po kontaktovaní lokálneho operátora, ktorý dané chráničky vlastní som sa nedozvedel vôbec nič. Starosta mi len povedal informáciu, že je chránička pod celou hlavnou cestou, ale nič sa s tým nerobí. Zistil som aj informáciu, že zo strany obce bol záujem o prípadné vybudovanie optickej infraštruktúry, len Telekom ho v tom čase neprejavil. Tak ma odporučil na kyslík, pretože ten tu rozšíril svoje fixné LTE, ktoré si už bohužiaľ zvolilo dosť občanov súdiac podľa toho, že skoro na každom 4-tom dome je anténa. Chápem, že Telekom vyberá lokalitu v ktorej sa to oplatí, prípadne do ktorej sa bude ľahšie dostávať. V okolí nie je nikde optické vlákno (ak nepočítame VDSL spoj, ktorý je v obci Liptovský Ondrej) iba priamo v meste Liptovský Mikuláš alebo v obci Uhorská Ves, ktorá je pokrytá celá. Ďakujem za odpovede.
Dobry den,
prosim Vas, Trenčín-Záblatie je z časti pokryté optikou - všetky nové ulice majú prípojky, dokonca aj tie kde ešte nezačala výstavba. Zaujímala by ma ulica "Ku Kyselke", kde vzniká nová štvrť - je tam už celkom slušná kopa novostavieb - ako je to tam s internetom, je tam nejaký plán? Podľa vašej mapy pokrytia len (V)DSL 30 megabitovy..nie je v pláne optika alebo nieco rýchlejšie v tejto lokalite?
Zdravím nemám rýchly, ale download a upload sa zdá byť celkom stabilný pokiaľ nezapnem stream. Download je 47,72 mbps a upload 4,77 mbps. Tých 4 mbps by bohate stačilo streamovať v 720p a 48 fps, ale problém je, že keď to zapnem tak upload začne byť strašne nestabilný. Padá to na veľmi nízke hodnoty a potom to občas sekne pričom niekedy to ide celkom pekne.
Pridal
Zdravím všetkých,
. V obci pribudli 2 nové ulice, ktoré majú natiahnuté chráničky. Nedávno som sa na to pýtal v samostatnom príspevku. Žiaľ, po kontaktovaní lokálneho operátora, ktorý dané chráničky vlastní som sa nedozvedel vôbec nič. Starosta mi len povedal informáciu, že je chránička pod celou hlavnou cestou, ale nič sa s tým nerobí. Zistil som aj informáciu, že zo strany obce bol záujem o prípadné vybudovanie optickej infraštruktúry, len Telekom ho v tom čase neprejavil. Tak ma odporučil na kyslík, pretože ten tu rozšíril svoje fixné LTE, ktoré si už bohužiaľ zvolilo dosť občanov súdiac podľa toho, že skoro na každom 4-tom dome je anténa. Chápem, že Telekom vyberá lokalitu v ktorej sa to oplatí, prípadne do ktorej sa bude ľahšie dostávať. V okolí nie je nikde optické vlákno (ak nepočítame VDSL spoj, ktorý je v obci Liptovský Ondrej) iba priamo v meste Liptovský Mikuláš alebo v obci Uhorská Ves, ktorá je pokrytá celá. Ďakujem za odpovede.
som tu znovu s mojou otázkou ohľadom rozširovania optickej siete do obce Beňadiková. Obec je pokrytá len 8Mbit ADSL linkou, ktorá vedie z obce Liptovský Ondrej tam je natiahnuté VDSL. Tak sa chcem opýtať či sa niečo nebude riešiť ohľadom pripojenia. Naposledy som sa pýtal v roku 2019 tak či si to niekto z kompetentných náhodou nerozmyslel
Zdieľať tento príspevok
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach