- 0
Rychlost pripojenia - optik XL 300/30 ???
Otázka od
RomKovCA
,
Pridal (editované)
Dobrý deň, cca pred rokom som si zriadil u Telekomu internetové pripojenie cez optiku - FTTH - optik XL 300/30. Po zriadení internetu som mal rýchlosť pripojenia blízku 300/30 (našiel som aj jeden zo screenshotov z pred roka). ONT, Router, lokálne PC - všetko na GBit-ovej linke.
Dlhší čas som nekontroloval rýchlosť pripojenia, pomalšie pripojenie som skôr pripisoval rýchlosti pripojenia na druhej strane. Posledné mesiace mám ale max. rýchlosť pripojenia 80/30. A je to jedno, či ráno, večer, v noci, cez týždeň. T.z. že to nie je vyťažením optiky práve v piatok večer, alebo v nedeľu. Po mailovej komunikácii mi bolo doporučené sa obrátiť priamo na linku 0800 123 369. Takto aj prijali túto reklamáciu. Výsledok bol ale veľmi zaujímavý, moja linka bola preverená a je v poriadku. So záverom, že hodnota download-u 80MBps je v tolerancii . Bolo mi oznámené, že tá pani s tým už viac neurobí. Super!
Tak som sa opäť obrátil mailom s reklamáciou. Prikladám vyjadrenie Telekomu:
Na danej adrese neevidujeme ziaden technicky problem. Vzdy poskytujeme maximum co nam umoznuje siet a dany program zakaznika.
Pokial opakovane merania vychadzaju horsie ako merania v minulosti, moze to byt sposobene vacsou vytazenostou nasej siete v danej lokalite.
Poskytujeme Vam sluzbu Magio Internet XL - Optik (agregacia 1:55).
Tento príspevok uvádzam aj preto, aby si aj ostatní potencionálny užívatelia uvedomili, že aj keď si nechajú zriadiť optické pripojenie 300/30, nech neočakávajú, že toto pripojenie aj musí mať takéto parametre. Treba si dôsledne prečítať všetky prílohy cenníka, VOP a ďalšie dokumenty, kde je napr. spomínaná aj agregácia pre dané pripojenie. T.z. v mojom prípade 1:55. A to znamená, že pokiaľ by mi dosiahla rýchlosť pripojenia napr. aj hodnotu 300/55 = 5,5MBps, tak teoreticky je linka stále ešte v tolerancii.
Hold takáto je realita...
Zdieľať tento príspevok
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach