Vyhľadávanie

Zobrazujú sa výsledky pre tagy 'port forward'

  • Vyhľadávanie podľa tagov

    Jednotlivé kľúčové slová oddeľ čiarkami.
  • Vyhľadávanie podľa autora

Typ obsahu


Fóra

  • Vitajte na Telekom fóre
    • Všetko o fóre
    • Hodina otázok a odpovedí
    • Vaše otázky o fóre
    • Súťaž
    • Ako sa vám páči Telekom fórum?
    • Často kladené otázky (FAQs)
  • Volania
    • Mobilné paušály
    • Predplatenka (Easy/Fix)
    • Magenta 1
    • Pevná linka
    • Roaming
    • SIM karty
    • Prenos čísla
    • VoLTE
  • Internet
    • Internet v mobile
    • Magio internet
    • Mobilný internet
    • Dáta v roamingu
    • Internetová bezpečnosť
  • Televízia
    • Magio (kábel)
    • Magio SAT
    • Magio Go
    • Televízne programy/raster
    • HBO Go
  • Modemy a routre
    • Modemy
    • Routre
  • Smarthome
    • Smarthome
  • Telefóny
    • Telefón
  • Iné
    • Smart a iné zariadenia
    • Môj Telekom - zákaznícky portál
    • Telekom aplikácia
    • Web telekom.sk
    • Faktúry
    • Všeobecné otázky
    • Of-topik
    • Deezer



Filtrovať podľa počtu ...

Našiel sa 2 výsledkov

  1. Ahojte, na "premium" optic routri Sagemcom 5670 sa snažím rozbehať port forwarding, aby som sa vedel z externých sietí pripájať na domáce devices a smart home, ale neviem to ani za pána nastaviť. jednak, keď sa chcem pripojiť cez lokálnu sieť na dané device, vôbec ma to nepripojí ako keby to niekde bolo blokované. keď kontrolujem otvorené porty "z vonku" dáva mi, že sú otvorené, takže by mali byť priechodné, ale aj tak requesty na dané porty vôbec neprechádzajú... už som z toho zúfalý lebo to neviem nastaviť 5 hodín... niekde som sa dočítal, že tento router nemá NAT loopback a môže to byť tým spôsobné, ale nikde nevidím nastavenia nejaké firewall-u ani nič podobné. nejaké ideas?
  2. Dobrý deň, hostujem doma par služieb (discord bot, webstranka) už pomerne dlhu dobu, no vždy, keď vypadne internet (par krát do mesiaca), vyzerá to ako, keby port forward (porty 80 a 3080) prestal fungovať a niekedy trvá pár dní, kým sa to opäť rozbehne, samozrejme, že sa to rozbehne samo od seba bez akéhokoľvek zásahu. Skúšal som už veľa vecí, ale nikdy to nebolo úspešne, vždy sa to vyriešilo samo. Router: ZTE Speedport Entry 2i Tento problém je asi nemožné zreplikovať takže neviem poskytnúť postup, ako to spôsobiť. Nestretol sa niekto s takýmto niečím? Už dlho ma to žerie a sám si už neviem poradiť. Kľudne poskytnem ďalšie info ak bude treba len ma nenapadá aktuálne čo ešte by sa hodilo. Ďakujem.